KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Zeki Karakız Ortaokulu

Zeki Karakız Ortaokulu

Mevlana mah. Senem Ayşe Cad. No73 Merkez / KAHRAMANMARAŞ
Vizyon
Okulumuzu her alanında Türkiye’ de lider yapmak ve lider vasıflı öğrenciler yetiştirmek.
Misyon
Öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak onların bilgili, becerikli, kendine güvenen bireyler olarak örf ve adetlerine bağlı vatanını milletini seven; Türk Milli Eğitimin amaçlarına, Atatürk İlke ve İnkılaplarına uygun yetişmelerine fırsat tanımak . onları 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız.
Başarılar
2016-2017 Eğitim öğretim döneminde Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler ve Anadolu Liselerine öğrenci gönderen okulumuz bu başarıyı her sene daha da arttırmayı kendine vizyon edinmiştir.
Merkezi Doğalgaz ısıtma sistemi mevcuttur.
Okulda pansiyon yoktur.
Bir çok halk otobüsü hattı geçmektedir
Yerleşim Yeri
Mercimek tepe mevkii Abdulhamithan Cami karşısı mevlana mh. senem ayşe cd. no:73 Merkez/Kahramanmaraş
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz şehir merkezinde olup kolaylıkla şehrin her yerine gidilebilir. Okulumuz Abdülhamithan Camii karşısında yer almaktadır.
Sportif Etkinlikler
İlimizde ve yurt genelinde yapılan spor musabakalarında öğrencilerimiz çeşitli başarılar edinmiş olup, bu musabakalara her yıl düzenli olarak katılmaktadırlar.
Tübitak 4006 Fuarına her sene etkin katılım sağlamaktayız.
Proje Çalışmaları
TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında çeşitli projeler yapılmış olup okulumuzda yapılan proje bir sergi ile idareci, öğretmen ve öğrencilerimize tanıtılmıştır.